مقالات

گاز طبی چیست؟ آشنایی با انواع گاز پانسمان یا گاز طبی

گاز طبی چیست؟ آشنایی با انواع گاز پانسمان یا گاز طبی

 

گاز طبی یا گاز پانسمان که از جمله تجهیزات پزشکی به شمار می‌ رود که برای پوشاندن زخم‌ های ناشی از سوختگی، ساییدگی، بریدگی و تاول مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این روزها انواع گاز پانسمان استریل را می‌ توان به عنوان یک سد محافظ در برابر میکروب‌ ها نیز مورد استفاده قرار داد. با توجه به شکل ساخت گاز طبی، به خوبی امکان نفوذ اکسیژن را به پوست می‌ دهد. به همین علت فرآیند بهبودی با سرعت بیشتری طی می‌ شود. علاوه بر این گازهای طبی با اعمال فشار می‌ توانند به جلوگیری از خونریزی نیز کمک کنند. هنگامی که میزان خونریزی شدید باشد از گازهای متعدد استفاده شده تا میزان خونریزی کاهش یابد. انواع گاز طبی استریل به عنوان پد غیر دارویی در مدل‌ های مختلف این روزها برای مواجهه با شرایط خاص بیماران مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

 

گاز پانسمان یا گاز طبی چیست؟

 

گاز پانسمان یا گاز طبی چیست؟

گاز طبی نوعی پارچه نازک بوده که کاربردهای مختلفی در پزشکی دارد. طراحی گاز طبی به شکلی است که با دارا بودن بافت بسیار باز امکان نفوذ هوا و رسیدن به سطح پوست را می‌ دهد. این روزها از اتاق عمل تا آزمایشگاه‌ ها انواع گازهای استریل را مورد استفاده قرار می‌ دهند. علاوه بر این در کیت کمک‌ های اولیه نیز به هیچ عنوان نباید نقش گاز طبی را نادیده گرفت.

نحوه تولید برخی از گازهای طبی به شکلی است که می‌ توان آن ها را آغشته به عوامل لخته کننده کرد. این شرایط کمک می‌ کند تا میزان خونریزی زخم‌ ها کاهش یافته تا قطع شود.

انواع گاز پانسمان از نظر نوع ساخت

برای دسته‌ بندی گاز طبی می‌ توان از جنبه‌ های مختلف آن ها را در دسته‌ های گوناگون قرار داد. از نظر نوع ساخت می‌ توان دو دسته اصلی برای گاز پانسمان را در نظر گرفت.

گاز بافته شده

 

  • گاز بافته شده

گازهای بافته شده دارای حالت توری هستند و به شکل تار و پود آن ها را تولید می‌ کنند. نوع تولید این مدل از گاز پانسمان به شکلی است که تار و پودهای آن ها شل هستند. این شرایط سبب می‌ شود که مایعات و ترشحات ناشی از زخم با سرعت بالاتری جذب شوند. از جمله معایب گاز بافته شده می‌ توان به عدم قابلیت برش بر روی آن ها اشاره نمود.

گاز بافت نشده

  • گاز بافت نشده

دسته دیگری از انواع گاز پانسمان که دارای حالتی شبیه به پارچه است، به شکلی تولید می‌ شوند که تار و پودهای آن فاقد منافذ باز هستند. این مدل از گازهای پانسمان حالتی فشرده و متراکم دارند. به همین علل قدرت جذب مایعات و ترشحات ناشی از زخم گاز بافته نشده زیاد است. معمولا از پلی استر و یا ابریشم مصنوعی برای تولید گاز بافته نشده استفاده می‌ کنند. دوام بالای گاز بافته نشده سبب شده است که در پانسمان اولیه به عنوان یکی از مهمترین وسایل مورد استفاده قرار گیرد.

انواع گاز طبی کدامند؟

از نظر نوع استفاده و همچنین شکل گاز طبی می‌ توان آن ها را در چند دسته قرار داد. در حالت کلی گازهای عرضه شده در بازار یا استریل هستند و یا غیر استریل بوده که قبل از استفاده باید آن ها را استریل نمود.

 

 

گاز استریل

در دسته‌ بندی گازهای پانسمان یا گاز طبی نخستین دسته‌ ای که باید معرفی کنیم، گاز استریل است. با توجه به اینکه این نوع گاز برای تمامی زخم‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرد، توجه زیادی به آن ها می‌ شود. فراموش نکنید بدون استریل کردن گاز به هیچ عنوان نباید از گاز غیر استریل بر روی زخم‌ ها استفاده کرد. قابلیت جذب آب بالا و همچنین جذب ترشحات زخم از جمله ویژگی‌ های گاز استریل هستند.

گاز غیر استریل

گاز غیر استریل

دسته دیگری از گازهای طبی با عنوان گاز غیر استریل روانه بازار می‌ شوند. با وجود اینکه گازهای غیر استریل با تعداد بالا عرضه می‌ شوند، قبل از استفاده لازم است که آن ها را استریل نمود. انواع گاز غیر استریل توسط شرکت‌ های تولید کننده تجهیزات پزشکی به بازار عرضه می‌ شوند. به عنوان مثال گاز ساده غیر استریل ۵۰۰ گرمی جی گاز با قیمت مناسب در دسترس خریداران قرار دارد.

 

 

گازهای خط‌ دار و بدون خط

گازهای خط‌ دار و بدون خط

گازهای طبی خط‌ دار یا نخ‌ دار و بدون خط از دیگر محصولاتی هستند که در تمامی اندام می‌ توانند برای مقابله با خونریزی به کار گرفته شوند. گاز پانسمان بدون نخ یا بدون خط را پس از استریل کردن می‌ توان در هر قسمتی از بدن قرار داد. در طرف دیگر گازهای پانسمان خط‌ دار یا نخ‌ دار به شکلی طراحی می‌ شوند که با بهره‌ گیری از خاصیت جذب کنندگی بالا پس از عمل‌ های جراحی آن را مورد استفاده قرار می‌ دهند. انواع گاز طبی ۵۰۰ گرمی نخ‌ دار و گاز طبی بدون نخ یا ساده برای مواجهه با شرایط مختلف می‌ توانند به کار گرفته شوند.

یکی از ویژگی‌ های گاز پانسمان نخ‌ دار بهره‌ مندی از یک نوار حاجب اشعه ایکس است. با توجه به این شرایط هنگام تصویربرداری با اشعه ایکس به راحتی می‌ توان ناحیه تحت پوشش گاز طبی نخ‌ دار را نیز مورد بررسی قرار داد.

گاز وازلینه

گاز وازلینه

گاز طبی وازلینه از دیگر تجهیزات پزشکی بوده که مصارف مختلفی دارد. برای استفاده بر روی زخم‌ های ناشی از سوختگی، پارگی پوست و زخم‌ های باز خرید گاز وازلینه را توصیه می‌ کنیم. این مدل از گازهای طبی به شکلی تولید شده که آن ها را آغشته به وازلین می‌ کنند. علاوه بر این جهت استفاده آسان یک اپلیکیاتور بر روی این دسته از گازهای طبی قرار گرفته است. کیفیت گاز وازلینه به شکلی است که به هیچ عنوان نخ کش نخواهد شد. به همین علت بعد از برداشته شدن به واسطه اینکه هیچگونه جسم خارجی را بر روی زخم باقی نمی‌ گذارد از ایجاد عفونت جلوگیری خواهد کرد. با خرید گاز وازلینه استریل کاوه می‌ توانید از محصولی با کیفیت ساخت بالا بهره ببرید.

از جمله مهم‌ ترین ویژگی‌ ها و مزایای گاز وازلینه می‌ توان به تنوع سایز و همچنین عدم ایجاد حساسیت و تحریک پوستی اشاره کرد. این مدل از گازهای طبی فاقد سمیت سلولی هستند. برای استفاده بر روی نواحی مختلف بدن می‌ توانید از گاز طبی وازلینه بهره ببرید. فراموش نکنید وازلین هایی که برای تولید این مدل از گازهای طبی به کار گرفته می‌ شوند بدون زیان بوده و به هیچ عنوان حساسیت و سوزش را ایجاد نخواهند کرد.

 

گاز طبی دندانپزشکی

 

گاز طبی دندانپزشکی

گاز طبی دندانپزشکی از جمله گازهای استریل بوده که فاقد مواد شیمیایی بو و هرگونه آلودگی است. این روزها گازهای طبی استریل دندانپزشکی به میزان قابل توجهی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. قابلیت جذب بالای خون و مواد ضدعفونی کننده را می‌ توان از جمله ویژگی‌ های گاز استریل دندانپزشکی نام برد. در بسته‌ های ۵۰۰ گرمی می‌ توانید انواع گازهای طبی دندانپزشکی را خریداری کنید.

گازهای خط‌ دار و بدون خط

لانگ گاز

گاز طبی لانگ گاز که جهت کنترل خونریزی و جلوگیری از ترشحات خونی پس از انجام جراحی‌ های سنگین مورد استفاده قرار می‌ گیرد از جمله مهم‌ ترین گازهای استریل به شمار می‌ رود. این مدل از گازها را می‌ توانید در اندازه‌ های مختلف خریداری کنید.

تفاوت گاز و لانگ گاز در چیست؟

یکی از سوالاتی که همواره در خصوص لانگ گاز مطرح می‌ شود این است که چه تفاوتی با گاز استریل طبی دارد؟ مهمترین تفاوت گاز طبی با لانگ گاز به ابعاد آن ها برمی‌گردد. این روزها در اتاق عمل از لانگ گاز به میزان قابل توجهی استفاده می‌ شود.

نکات مهم برای استفاده از گاز طبی

برای استفاده از گاز پانسمان یا گاز طبی سعی کنید چند نکته را در نظر داشته باشید.

قبل از استفاده حتما دست‌ های خود را با استفاده از آب و صابون بشویید.

با یک پارچه تمیز یا یک تکه گاز ابتدا به آرامی محل زخم را تمیز کنید.

اکنون می‌ توانید یک تکه از انواع گاز طبی که خریداری کرده‌ اید را بر روی زخم بگذارید.

برای ثابت ماندن گاز پانسمان سعی کنید نوار لبه‌ های آن را به خوبی بچسبانید.

مهمترین کاربردهای گاز طبی کدامند؟

خرید گاز طبی یا گاز پانسمان برای استفاده در شرایط مختلف و بهره‌ گیری از کاربردهای گوناگون انجام می‌ گیرد. مهم‌ ترین کاربرد گاز طبی ایجاد پوشش بر روی انواع زخم است. علاوه بر این جذب ترشحات اضافه زخم و همچنین جلوگیری از رشد عفونت و باکتری را می‌ توان سایر ویژگی‌ های گاز طبی عنوان نمود. عدم ایجاد مانع جهت رسیدن اکسیژن به پوست و خون دیگر ویژگی انواع گاز پانسمان به شمار می‌ رود. برای هموستاز سازی زخم و همچنین کاهش درد نیز انواع گاز پانسمان را باید مورد استفاده قرار داد.

جمع‌ بندی

خرید گاز طبی برای استفاده در جعبه کمک‌ های اولیه و همچنین به کارگیری در درمانگاه، کلینیک و بیمارستان‌ ها انجام می‌ گیرد. با توجه به قیمت انواع گاز طبی توصیه ما به شما این است حتی الامکان آن را در جعبه کمک‌ های اولیه خود به همراه داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت گاز طبی و خرید اینترنتی این محصول می‌ توانید از خدمات ارائه شده در فروشگاه اینترنتی آسان مد بهره ببرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *