مقالات

آشنایی با طرز استفاده از پانسمان آلژینات نقره و عسل

آشنایی با طرز استفاده از پانسمان آلژینات نقره و عسل

 

آموزش گام به گام استفاده از آلژینات نقره و عسل کمک می‌ کند تا بتوانید برای بهره‌ گیری از کاربردهای این نوع پانسمان ها اطلاعات کافی را به دست آورید. در سال‌ های اخیر پانسمان های آلژینات به واسطه اینکه محصولاتی زیست تخریب پذیر هستند به میزان قابل توجهی مد نظر قرار گرفته‌ اند. اغلب بر روی زخم‌ هایی که ترشحات زیادی دارند، می‌ توان انواع پانسمان آلژینات را مورد استفاده قرار داد. بد نیست بدانید که تاریخچه تولید این نوع از پانسمان ها به حدود ۵۰ سال قبل برمی‌گردد. در بیمارستان‌ ها و کلینیک های درمانی جهت پر کردن انواع زخم از پانسمان های آلژینات استفاده می‌ کنند. سدیم و کلسیم به عنوان الیاف به کار رفته برای تولید این نوع پانسمان از جلبک دریایی گرفته می‌ شوند. کیفیت پانسمان آلژینات نقره و عسل به شکلی است که می‌ تواند مقادیر زیادی از ترشحات زخم را به خود جذب کرده و همچنین جهت کنترل خونریزی جزئی نیز کاربرد خود را نشان دهد.

پانسمان آلژینات چیست؟

 

پانسمان آلژینات چیست؟

قبل از اینکه به بررسی نحوه استفاده از پانسمان آلژینات نقره و عسل بپردازیم، بهتر است ابتدا تعریفی از این محصول داشته باشیم. پانسمان آلژینات نوعی پانسمان زیست تخریب پذیر بوده که آن را از جلبک های دریایی می‌ گیرند. در واقع آلژیناتی که برای تولید این محصول به کار گرفته می‌ شود را از جلبک های دریایی استخراج می‌ کنند. از جمله مهم‌ ترین ویژگی‌ ها و مزایای این نوع پانسمان می‌ توان به قابلیت جذب بسیار بالای اگزودا اشاره کرد. سازگاری با محیط زیست سبب شده است که استقبال برای خرید و استفاده از این محصولات افزایش یابد.

موارد استفاده از پانسمان آلژینات نقره و عسل

موارد استفاده از پانسمان آلژینات نقره و عسل

استفاده از پانسمان آلژینات نقره و عسل معمولا در شرایطی که میزان ترشحات زخم بالا است می‌ تواند کاربردی باشد. علاوه بر این گاهی اوقات زخم‌ ها به شکلی هستند که در معرض میکروب و باکتری قرار می‌ گیرند. با توجه به کیفیت بالای پانسمان آلژینات نقره و عسل، جهت مقابله با تکثیر باکری و میکروب می‌ توان از آن ها استفاده نمود. اگر ترشحات زیادی در محل ایجاد زخم مشاهده می‌ کنید، توصیه ما به شما این است که از این روش برای ترمیم و درمان زخم‌ ها کمک بگیرید. جالب است بدانید که مدل‌ های جدید پانسمان آلژینات که به بازار عرضه می‌ شوند می‌ توانند تا ۲۰ برابر وزن خود ترشحات را جذب کنند. فراموش نکنید که مدت زمان استفاده از پانسمان نیز محدود است. به همین علت نباید مدت زیادی آن را بر روی زخم خود باقی بگذارید.

سایر موارد استفاده از پانسمان آلژینات

استفاده از پانسمان آلژینات نقره، عسل، کلسیم و سدیم هنگامی که زخم‌ ها با ترشح متوسط تا شدید هستند را توصیه می‌ کنیم. علاوه بر این زخم‌ های فشاری و همچنین دیابتی را نیز می‌ توان با استفاده از پانسمان آلژینات مورد پوشش قرار داد.

این پایان کار نیست و از دیگر کاربردهای پانسمان آلژینات می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • برش جراحی
  • زخم‌ های آلوده و عفونی
  • زخم‌ های سوختگی
  • حفره‌ های سینوس
  • تونل یا زخم حفره‌ ای
  • هموستاز روی زخم‌ های بعد از عمل
  • زخم‌ های نیمه و تمام ضخامت
  • زخم تروما
  • زخم پای وریدی

انواع پانسمان آلژینات کدامند؟

انواع پانسمان آلژینات را با توجه به ترکیبات به کار رفته برای تولید آن ها می‌ توان در دسته‌ های مختلف قرار داد.

پانسمان آلژینات نقره

  • پانسمان آلژینات نقره

پانسمان آلژینات نقره حاوی مواد آنتی بیوتیکی بوده که جهت درمان زخم‌ های عفونی و مزمن می‌ توان آن را مورد استفاده قرار داد. با هدف کاهش میکروب‌ های درون زخم، از نقره به همراه آلژینات جهت تولید این پانسمان استفاده می‌ کنند.پانسمان آلژینات عسل

  • پانسمان آلژینات عسل

دسته دیگری از پانسمان های آلژینات حاوی عسل هستند. به واسطه خواص آنتی باکتری و مرطوب کنندگی و همچنین ویژگی ضد قارچی عسل، استفاده از آلژینات آن می‌ تواند جهت مقابله با تکثیر میکروب و باکتری محصولی با کیفیت بالا را در اختیار مصرف کننده بگذارد. آغشته کردن پانسمان آلژینات کلسیم به عسل این امکان را می‌ دهد که بتوان با تراوش عسل به درون زخم، فرآیند درمان را با سرعت بیشتر طی کرد.

پانسمان آلژینات کلسیم و سدیم

  • پانسمان آلژینات کلسیم و سدیم

علاوه بر مواردی که عنوان کردیم، کلسیم به واسطه قدرت جذب بسیار بالایی که دارد جهت بهبود زخم و همچنین کمک به تشکیل بافت گرانوله گزینه ای ایده‌ آل به شمار می‌ رود.

پانسمان آلژینات سدیم نیز محصولی با قدرت جذب اگزودا و غیر چسبنده بوده و با تامین رطوبت زخم می‌ تواند به بهبود آن کمک فراوان کند.

آموزش گام به گام استفاده از پانسمان آلژینات نقره و عسل

برای استفاده از پانسمان آلژینات نقره و عسل، قبل از هر کاری دست‌ های خود را با آب و صابون بشویید.

علاوه بر این محلول مخصوص و یا سالین نیز جهت شستشوی زخم باید به کار گرفته شود.

پس از شستشوی اطراف زخم به آرامی با استفاده از گاز استریل ناحیه مورد نظر را خشک کنید.

برای فیکس ماندن پانسمان بر روی زخم سعی کنید یک پانسمان دیگر به آن اضافه نمایید. این کار موجب می‌ شود که مایعات اضافی اطراف زخم نیز به پانسمان جذب شوند.

بازدید روزانه از پانسمان را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

چنانچه زخم عفونی است باید 1 روز یا نهایتا 3 بعد پانسمان آن را تعویض کنید.

اگر در اطراف پانسمان دوم بعد از ۵ الی ۷ روز ترشحات عفونی را مشاهده کردید باید آن را نیز تعویض نمایید.

سعی کنید با محلول سالین قبل از برداشتن پانسمان آلژینات نقره و عسل ابتدا آن ها را مرطوب کرده تا از هرگونه آسیب به بستر زخم و بافت گرانوله جلوگیری شود.

گاهی اوقات پانسمان به زخم چسبیده می‌ شود. به همین علت برای جدا کردن آن با مشکلاتی مواجه می‌ شوید. با استفاده از سالین می‌ توانید پانسمان را شستشو داده تا به آرامی کنده شود.

سوالات متداول

موارد منع استفاده از پانسمان آلژینات کدامند؟

برای زخم‌ هایی که خونریزی زیاد دارند، زخم جراحی، سوختگی درجه ۳ و زخم خشک نباید از این نوع پانسمان استفاده کرد.

 

زمان تعویض پانسمان آلژینات نقره و عسل چند روز پس از استفاده است؟

معمولا ۵ الی ۷ روز پس از پانسمان زخم باید آن را تعویض نمود. اگر ترشحات اطراف زخم زیاد باشند می‌ توانید این روند را زودتر انجام دهید.

جمع‌ بندی

استفاده از پانسمان آلژینات کمک می‌ کند تا بتوانید برای بهبود زخم‌ ها از محصولی زیست تخریب پذیر کمک بگیرید. قیمت انواع پانسمان آلژینات نیز بسیار مناسب است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت و خرید پانسمان آلژینات عسل، نقره، سدیم و کلسیم می‌ توانید از خدمات ارائه شده در فروشگاه اینترنتی طب با ما بهره ببرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *